Translations

Autotranslations

 Share this!
   
   
Tournament name:

Kalotturneringen NVGP 2007


Updated
des 15 19
@ 17:42

Views:1

Site powered by:

TournamentService

Site:

Thon Hotel Hammerfest

Play date:

05. - 07. okt 07

 Welcome   Signup   Participants   Bulletin   Games   Standings  Other tournaments

 

Peter Flermoen (11) fra Harstad vant kalotturneringen 2007!

Peter gikk gjennom turneringen uten å tape noen partier. Han avga kun to remiser og står dermed alene på toppen av pallen med 6 poeng!  Meget sterkt av turneringens desidert yngste deltaker, å overliste hele resten av feltet. Vi gleder oss over etterveksten i norsk sjakk og gratulerer Peter med en meget flott prestasjon!

På plassene bak kom Jan S Berglund, Tromsø på 5.5 poeng og Kjell M Johnsen, Vadsø, fikk 5 poeng etter et langt sliterparti i siste runde. Full resultatliste og partier til gjennomspilling finnes her


Lynsjakkturneringen

I tillegg til å vinne selve hovedturneringen, var den godeste Peter Flermoen også ubeskjeden nok til å vinne Kalotturneringens lynsjakkmesterskap! Lynsjakken ble avviklet sent lørdag kveld etter en hyggelig bankett. Peter hadde tydeligvis overblikket også på storbrettet, og tapte kun ett parti på 10 runder i tillegg til to avgitte remiser. Sterkt!  Jan S Berglund, Tromsø og Jarle Jacobsen, Harstad fulgte på de neste plassene. Klikk deg inn på resultater ovenfor for å se resten av listen.


Runde 5: Peter Flermoen i ferd med å vinne Kalotten

Han spilte remis mot ratingfavoritt Berglund, eller rettere sagt Berglund slet seg til en remis med bonde under. Peter har dermed 4 av 5, men har bedre kvalitet enn Viktor og Tony Valle som har samme poengsum. Peter har også lettere forventet motstand igjen - han har nemlig spilt mot alle som har mer rating enn ham. To kjappe i morgen og vi kan  ha Kalottens yngste vinner noen gang. I morgen skal han ha hvit mot Tony Valle som har imponert med sitt spill så langt, men ikke møtt noen av de beste ennå. Viktor Paulsen skal spille mot Kjell Magne Johnsen.  Ennå er det imidlertid lørdag og klokken 20.30 er det klart for bankett og lynsjakk til uti natten.


Peter Flermoen i tet etter runde 4!

VIktor Paulsen bukket dronningen mot Peter Flermoen (11 år!), og Peter ligger dermed alene med 3.5 poeng etter 4 runder. Vår gode klubbkamerat får ha oss unnskyldt redaksjonens manglende lokalpatriotisme, men vi synes det er artig at den yngste generasjonen viser resultater. Stå på Peter!

I partiet Berglund-Johnsen tapte faktisk begge på tid i sine 39. trekk, men i og med at ingen oppdaget det i tide, ble partiet spilt videre. (Noe Jan S sikkert var fornøyd med i og med at han vant til slutt.)

Dermed ligger Viktor Paulsen, Jan S Berglund, Steinar Arild og Tony Valle alle et halvpoeng bak Peter før 5.runde.


 

Runde 3
I førstebords-oppgjøret klarte Viktor å overliste Jan S, mens Peter og Kjell M ble enige om remis på andrebordet. Sympatisk gjort av herrene, det betyr at spenningen likevel holder seg! Ratingfavoritt  Jan S har dermed blitt henvist til en plass i kobbelet på 5 spillere med 2 poeng, mens vår egen Viktor foreløpig står alene på toppen med full pott og 3 poeng.

Begge førstebordsspillerne er forøvrig begge veteraner i Kalotten, og deltar for hhv 25. og 30.gang i år. En sterk prestasjon i seg selv! Som man vil vite, pleier vi å påskjønne våre trofaste deltakere med en liten markering for hver 5 inntegning på kalottlistene.Runde 2
Seedingen fortsetter å slå til, nesten bare favorittseire i runde 2 også. I teten på 2 poeng etter hurtigsjakkrundene ligger dermed favorittene Jan S Berglund, Viktor Paulsen, Peter Flermoen og Kjell Magne Johnsen. I kveldens første langparti møtes dermed Johnsen-Flermoen på førstebord og Paulsen-Berglund på andrebord, og mye vil avgjøres allerede i kveld og i første parti lørdag.


 

Runde 1
Seedingen under rundeoppsettet slo inn med full kraft - alle partiene ble "favorittseire" og dermed stiller alle de høyest ratede med ett poeng idet den andre hurtigsjakkrunden starter. Redaksjonen har vansker med å følge med på så mange hurtigsjakkpartier, men kom likevel forbi førstebordet i riktig øyeblikk til å se "coming star", 11-årige Peter Flermoen klaske en løper inn i kongestillingen til altaspilleren Steinar Arild. Løperofferet ble avslått men det hjalp ikke...


 

Da var vi endelig igang med hurtigsjakkrundene. Vi samlet 17 deltakere i år, kunne selvsagt ønske flere men kollisjon med utenlandske turneringer og høstferie får ta skylden for det. Likevel, vi ser frem til en spennende helg i Hammerfest!